Deze keer het verslag van niemand anders als de winnares van het toernooi Dorry Veenhof.


Ondanks de weersvoorspelling van veel wind en een gevoelstemperatuur van ­– 20 graden was het vrijdag 6 januari een  schitterende dag voor het nieuwjaarsgolftoernooi. Na het golfen toen iedereen binnen was en Dick een woordje had gedaan werd er door iedereen geproost op het nieuwe jaar. Hierna kwam Johan met de plannen voor het verdere verloop van de feestelijkheden van het 10-jarig bestaan van de golfclub.

Als men terugkijkt op het jaar 2016, zal men in eerste instantie vooral terugkijken naar de oorlog in Syrië en de aanslagen in Parijs, Nice, Brussel en Berlijn. Het spelen van het spelletje golf lijkt daarbij maar bijzaak, maar tegelijkertijd vormt het juist de afleiding die we zoeken om de geest te verzetten en nieuwe kontakten op te doen in sfeervolle omstandigheden. Als Golfbaan Ter Specke mogen we als zodanig niet klagen over het verloop van het afgelopen jaar. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is de kwaliteit van de golfbaan en de organisatie erom heen alleen nog maar verder verbeterd.

zondag 18 december 2016 14:43

Klaverjassen op zijn Rotterdams

door Dick Faas

 

Het was al enige tijd bekend, maar eindelijk was het dan zover. De jubileumcommissie in persoon van Ank Scholte en Yvonne Allebes organiseerde afgelopen vrijdagavond een klaverjastoernooi in de kantine van FC Lisse. Voor sommige golfers was dit eerst nog onbekend terrein, zodat vooraf zelfs oefensessies werden belegd om zich in ieder geval termen als introeven, seinen, verplicht spelen, roem en nat gaan, meer eigen te maken. Verzaken zou uit den boze zijn en gekozen was voor de Rotterdamse variant van het klaverjassen. Het halen van het GVB blijkt nu een wat gemakkelijker klus geweest te zijn.

zaterdag 17 december 2016 14:41

Prettige feestdagen

door Dick Faas

Als golfers was het in 2016 op Golfbaan Ter Specke weer volop genieten, het avondgolf als start van het 10-jarig jubileum liet men dan ook niet schieten. Met de prijs/kwaliteits-verhouding en gastvrijheid scoorden we hoog op de lijsten, dankzij de inzet van de vele vrijwilligers voldoen we nu dus aan hoge vereisten. Baanrecords werden gebroken en ook hole-in-one’s werden geslagen, een golf-indoor werd geopend en golfen kan men nu ook op alle zondagen. Onze golfzaken lijken goed op orde, maar plannen moeten blijven bestaan, ideeën over een puttinggreen en een nieuw clubhuis zijn nog niet van de baan. Het golf jaar 2016 loopt nu op zijn einde met terugkijkend een positief gevoel, in 2017 opnieuw gezelligheid en saamhorigheid is voor ons in feite het doel. 

Het bestuur en de golfleraar wensen u prettige feestdagen en hopen dat u in al uw goede voornemens zult slagen. 

 

P.S.  Op vrijdag 6 januari 2017 houden wij (na afloop van het maandtoernooi) vanaf 16.00 uur onze nieuwjaarsreceptie in de sponsorruimte van FC Lisse. Uiteraard bent u daar allen van harte welkom.

 

vrijdag 09 december 2016 15:26

Hole-in-one voor Peter Slobbe

door Dick Faas

Tijdens zijn voetbal-loopbaan is het hem nooit gelukt om van een afstand van 120 meter de bal in de kruising van het doel te schieten. Op een donderdagmiddag in december 2016 viel hem echter wel de eer de beurt om vanaf de afslagplaats van 9 over dezelfde afstand de golfbal in één keer in de hole te deponeren. Hij zal dan ook wel na afloop aan zijn vrienden een rondje hebben aangeboden. 

  

dinsdag 06 december 2016 12:31

Aanbieding Wintercursus Handicapverlaging

door Dick Faas

Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. Evenzo geldt dit als we op Golfbaan Ter Specke de 9-holes binnen 40 slagen weten te ronden. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als "betere" golfer van start te kunnen gaan, geeft golfleraar Leendert de Goeij een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap en daarmee is voor iedereen het parretje of onder de 40 slagen haalbaar.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 51