Onderstaand verslag geschreven door Harry Woerde.

Op zondag 5 september 2016 is de 5e editie gespeeld van het Ter Specke/Keukenhof golftoernooi in Lisse.
Zoals gebruikelijk wenst men de opbrengst van dit toernooi te schenken aan twee goede doelen.

Het toernooi vond plaats op de 9 holes par 3 Golfbaan Ter Specke en de tijdelijk aangelegde golfbaan rond Kasteel Keukenhof.

maandag 05 september 2016 19:11

Golfen bij G&C club Liemeer

door Casper Jansen

Na de vele vragen die ons van de dinsdagochtendspelers hebben bereikt of we nog eens op een andere baan gaan spelen, hebben we weer een leuk arrangement met Golf & Countryclub Liemeer kunnen regelen. We gaan spelen op de, voor een aantal onder ons, bekende en populaire Par 3&4 baan ”De Bovenlanden”.  Met de Golf & Countryclub Liemeer is de afspraak gemaakt dat we op dinsdag 20 september vanaf 09.45 uur komen spelen. 

Nadat op 18 maart de thuiswedstrijd matchplay was gespeeld tegen een team van Oegstgeester Golfclub moest er natuurlijk ook een return match komen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk kwam er dan toch de uitnodiging van Oegstgeester voor een match op vrijdag 12 augustus. Omdat dit precies samen viel met het uitje naar Delden gingen we naar Oegstgeest met een iets ander team dan bij de thuiswedstrijd.

We hadden deze keer een team van 6 spelers (Conrad, Elvin, Anja, Rob, WimR en Harold) plus de beide captains speelden een single match. De spelvorm en scoretelling ging weer geheel volgens het NGF wedstrijdreglement voor korte banen (Compact Course). Dus twee keer 9-holes matchplay direct achter elkaar. Met punten telling over de eerste negen, over de tweede negen en ook nog eens over het totaal van 18 holes.

donderdag 25 augustus 2016 14:20

Maandtoernooi september week later

door Dick Faas

Terwijl de KLM-open haar 2e dag beleefd, spelen wij op vrijdag 9 september ons maandtoernooi. Een weekje later als gewoonlijk in verband met het jaarlijkse Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi dat op zondag 4 september wordt gespeeld. Onze vrijwilligers van vooral het onderhoud kunnen nu eenmaal moeilijk op meerdere plekken tegelijkertijd worden ingezet. Het wordt dus een golfdag waarop we de prestaties van Lies met die van Joost kunnen gaan vergelijken. De afgelopen twee maanden hebben we gedacht de te grote aanloop van deelnemers op te kunnen vangen via het gebruik van starttijden. Afgaande op de reacties en eigen waarneming, zijn we echter tot de conclusie gekomen dat dit toch niet de oplossing is. Reden om de komende maand weer terug te vallen op de al jaren gebruikelijke invulling met als kanttekening dat het uiterste tijdstip van inschrijven donderdag 8 september  om 12.00 uur is en dat het maximum aantal deelnemers op 36 wordt gesteld. Wees er dus snel bij ! We zullen ons overigens intern nog eens gaan beraden of een tweede maandtoernooi niet gewenst is om uiteindelijk toch zoveel mogelijk golfers gelegenheid te geven om aan een toernooi deel te nemen.

Op zondag 4 september wordt het 5e Ter Specke-Keukenhof golftoernooi gespeeld en speciaal voor deze dag is er door onze vrijwilligers een tijdelijke 9-holes golfbaan aangelegd in de directe omgeving van het kasteel.

maandag 15 augustus 2016 16:12

Golf verbroedert in het Hof van Twente

door Dick Faas

Alhoewel het al een traditie begint te worden, hebben wij dit jaar pas voor het eerst deelgenomen aan het jaarlijkse golfuitje en allebei hebben we vreselijk genoten. Op donderdagmorgen 11 augustus togen wij in de stromende regen richting Delden om bij Aparthotel Delden/Golfbaan De Lage Mors zo rond 12.30 uur te worden ontvangen door alle ander deelnemers. Helaas moest Cees in verband met een blessure op het laatste moment verstek laten gaan, maar Annemieke, Lenie, Nel, Joke, Marian, Dorry, Suzan, Maria, Dineke, Netty, Marie, Yvonne, Ank, Evelyn, Janny, Thea, Corry, Wim, Dick, Gerard, Leo, Johan, Dirk, Casper, Harry, Kees, Henk, Edwin, Lau, Ton, Arie en Hans waren allen op tijd present om de koffie of thee met krentenwegge tot zich te nemen, de breefing aan te horen, in te checken en vervolgens zich om te kleden voor het 1e rondje van 9 holes.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 49