zaterdag 28 oktober 2017 21:28

"Militaire" oefening op Golfbaan Ter Specke

door Dick Faas

Binnen de grenzen van de golfbaan is een eskader militairen neergestreken en s’avonds in het donker sluipen op de baan personen rond met zaklampen en wordt geschoten met oplichtende  projectielen. Het kan niets anders zijn dan een militaire oefening, maar niets is minder waar.  Op vrijdagavond 27 oktober was namelijk sprake van een avond/nacht golfwedstrijd in het kader van het afsluiten van het vieren van het 10 jarig bestaan van Golfbaan Ter Specke in Lisse. De aanwezigheid van soldaten binnen de poorten was slechts een ludieke toevalligheid en de golfers op de baan waren in verband met de duisternis voorzien van een mijnwerkers-lampje en breaklights, terwijl het bij de projectielen ging om golfballen met verlichting. De fairways en greens hadden door het plaatsen van glowsticks en lantaarns het effect van een landingsbaan op Schiphol. Het totale plaatje leek er daarom een uit het sprookje van Duizend-en-een nacht. Het decor en het fun-element waren de garanties voor een zeer geslaagd feest. 

Bokbier is een bier van lage gisting van rond de 6,5% alcohol, robijnrood van kleur en met een mouting en wat karamelachtige smaak. Vanaf oktober ligt dit populaire seizoensbier onder de naam Herfstbok weer in de schappen en om de herfst op Golfbaan Ter Specke in te wijden, vinden wij dit een toepasselijk thema. Uiteraard is er eerst de golfwedstrijd over 9 holes met strijd en sfeer om na afloop na te praten en ons verder te laten verrassen door de organisatie. 

dinsdag 24 oktober 2017 18:49

Gratis kennismakingscursus Golfen

door Dick Faas

GOLFEN IS GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST

 

Door te golfen blijft u in beweging en doet u veel nieuwe kontakten op. Golfbaan Ter Specke in Lisse heeft een NGF-status en kenmerkt zich vooral door een informele sfeer alsmede een sociaal karakter waar gezelligheid de boventoon voert. Mede door de inzet van een groot aantal vrijwilligers is het golfen ook goed betaalbaar. Juist nu de bladeren beginnen te vallen, is het verstandig om eens te gaan proeven van het golfen op deze golfbaan.  Omdat we ook indoor beschikken over een oefenruimte, mag het weer de komende tijd geen belemmering vormen. Voor ons reden genoeg om u de volgende aanbieding te doen:

Gratis kennismakingscursus voor beginners    

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 50 minuten inclusief ballen en clubs waarvan 4 praktijklessen en 1 baanles. U leert de basisbeginselen van golf om na de cursus op een plezierige en ook veilige manier baanervaring op te doen. Na enkele extra lessen verkrijgt u uw baanpermissie om aansluitend door te gaan voor uw eerste handicap.  

vrijdag 20 oktober 2017 15:23

Aanbieding Wintercursus Handicapverlaging

door Dick Faas

Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. Evenzo geldt dit als we op Golfbaan Ter Specke de 9-holes binnen 40 slagen weten te ronden. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als "betere" golfer van start te kunnen gaan, geeft golfleraar Leendert de Goeij een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap en daarmee is voor iedereen het parretje of onder de 40 slagen haalbaar.

woensdag 18 oktober 2017 10:41

Dinsdagochtend op The Dunes

door Casper Jansen

Onderstaand artikel is geschreven door Niek van Ginkel.

Met de dinsdaggroep zijn we op 17 oktober weer met 39 man gaan golfen bij The Dunes/Open Golf Zandvoort.

Alles was weer prima georganiseerd door Ben en Casper. Ontvangst met koffie en gebak, indeling, afrekening, zakje met ballen, flesje water, 2 muntjes voor consumpties en tot slot een prima lunch. The Dunes is een schitterende duinbaan met een aantal bijzonder lastige holes, die de extra ballen als sneeuw voor de zon lieten verdwijnen. 

maandag 09 oktober 2017 07:54

Hutspottoernooi 6 oktober

door Casper Jansen

Onderstaand verslag is geschreven door Gerard Versluys.

We werden enthousiast ontvangen en ingeschreven door Ank en Simon. Van verre was al de vers gezette koffie te ruiken gecomplementeerd met heerlijke koeken. Nadat de laatste van de 35 ingeschreven leden zich hadden gemeld, werden door Simon de flights samengesteld en de handicaps genoteerd op de loopbriefjes.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 6 van 52