woensdag 11 juli 2018 07:33

Maandtoernooi 6 juli

door Casper Jansen

Onderstaand verslag van Gerard Versluys

Vrijdag 6 juli was een heel drukbezet maandtoernooi. Het weer was geweldig, mooi zonnig en weinig wind. De velden lagen er prima bij, de gemeente Lisse had weken geleden de golfvelden extra bewerkt en zelfs nieuw gras ingezaaid en de marshal had de greens nog extra schoon geblazen. Alles in perfecte staat om een topprestatie te leveren. Al buiten genietend op ons gezellig terras genoten we van de koffie of thee met cake verzorgt door de dames van de catering. De stemming zat er goed in.

Wij in Nederland zijn dit niet gewend, maar het bijna subtropische weer blijft maar aanhouden. De fairways smachten naar water en de golfers doen niets anders als transpireren. Na de inzet van onze onderhoudsploeg zijn de fairways echter weer up-to-date en bovendien heeft het opnieuw inzaaien van de velden geleid tot alleen nog maar groene lakens. Perfecte omstandigheden dus om nu eindelijk weer eens voor nieuw persoonlijke records de clubs uit de tas te halen.

vrijdag 15 juni 2018 14:49

Eerst zaaien en daarna oogsten

door Dick Faas

onderhoudgreen1

De maand juni staat voor Golfbaan Ter Specke in het teken van groot onderhoud. In navolging van het groot onderhoud van de velden krijgen ook alle greens weer een facelift. Vanaf afgelopen woensdag is onze onderhoudsploeg doende met het ontluchten, het schonen en het opnieuw bezanden van de greens en onderwijl is inmiddels ook de putting-green weer eens aangepakt. De inzet beloont, omdat hiermee niet alleen de levensduur wordt verlengd, maar nog belangrijker: de greens zijn weer als nieuw en inmiddels ook geslaagd voor de test als het gaat om de balsnelheid en de balrichting. Kortom een nog beter gevoel bij het benaderen en bespelen van de greens.

maandag 04 juni 2018 12:29

Zondagmiddagcompetitie 2018

door Dick Faas

De Toernooicommissie organiseert op de zondagen 1-8-15-22-29 juli een:

                        zondagmiddagcompetitie

De competitie start op zondag 1 juli 2018 gedurende vijf aaneengesloten zondag-middagen. De laatste competitiedag en tevens prijsuitreiking is op zondag 29 juli 2018. De wedstrijdvorm is “Strokeplay” met stableford berekening, hiervoor zijn  wel 4 Qkaarten nodig voorafgaande aan de wedstrijd om mee te doen voor de klassering. Wie minstens 4x meedoet,  wordt automatisch geplaatst in het eindklassement; speelt men alle 5 wedstrijden dan telt de laagste dag-score niet mee voor het klassement.  

vrijdag 01 juni 2018 18:51

Maandtoernooi met uitdagingen

door Dick Faas

Terugkijkend op het maandtoernooi van vrijdagmiddag 1 juni kom je steeds weer tot de conclusie, dat het spelletje golf sterk beïnvloed wordt door de omstandigheden van het weer, de kwaliteit van de golfbaan en bovenal de stemming waarin je verkeert. Het is dan ook nooit hetzelfde en dat maakt het voor een ieder ook steeds weer een uitdaging om aan een onderlinge wedstrijd deel te nemen. Slechts zeven van de standaardholes waren beschikbaar, zodat deze keer ook de oude hole 11 en de putting-green werden ingezet. Een echt golfweertje, op de baan het nodige tijdelijke water, onderweg een drankje en een stokje gezond fruit, een leuke flight, zodat we geen van allen hoefden te klagen.

De maand mei lijkt alle weerrecords te gaan verbeteren. De komende dagen is het nog warm en broeierig weer, zodat een frisse duik in de golven meer trekt als het spelen van het spelletje golf. Voor komende vrijdag zijn de omstandigheden naar het zich laat aanzien echter weer uitstekend om het maandelijkse golftoernooi te gaan spelen. De baan is weliswaar dan niet qualifying, maar dat mag de pret niet drukken.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 3 van 52