Op zondag 4 september wordt het 5e Ter Specke-Keukenhof golftoernooi gespeeld en speciaal voor deze dag is er door onze vrijwilligers een tijdelijke 9-holes golfbaan aangelegd in de directe omgeving van het kasteel.

maandag 15 augustus 2016 16:12

Golf verbroedert in het Hof van Twente

door Dick Faas

Alhoewel het al een traditie begint te worden, hebben wij dit jaar pas voor het eerst deelgenomen aan het jaarlijkse golfuitje en allebei hebben we vreselijk genoten. Op donderdagmorgen 11 augustus togen wij in de stromende regen richting Delden om bij Aparthotel Delden/Golfbaan De Lage Mors zo rond 12.30 uur te worden ontvangen door alle ander deelnemers. Helaas moest Cees in verband met een blessure op het laatste moment verstek laten gaan, maar Annemieke, Lenie, Nel, Joke, Marian, Dorry, Suzan, Maria, Dineke, Netty, Marie, Yvonne, Ank, Evelyn, Janny, Thea, Corry, Wim, Dick, Gerard, Leo, Johan, Dirk, Casper, Harry, Kees, Henk, Edwin, Lau, Ton, Arie en Hans waren allen op tijd present om de koffie of thee met krentenwegge tot zich te nemen, de breefing aan te horen, in te checken en vervolgens zich om te kleden voor het 1e rondje van 9 holes.

zaterdag 06 augustus 2016 21:08

Maandtoernooi augustus met BBQ-smaak

door Dick Faas
Het maandtoernooi van augustus was er weer een om in te lijsten. Het foto-album opgemaakt door Harold Wassenaar spreekt al boekdelen en bijgaand verslag van Nico Stuffers doet daar niet voor onder.
 
De weer goden waren ons vrijdag op het toernooi goed gezind.
Regen of wind kon geen oorzaak zijn van mindere prestaties.
Zoals onze voorganger Leendert zei”: Meedoen is belangrijker dan winnen!Daarin heeft hij als olympische gedachte wel gelijk, maar ik hoor veel gemopper en er wordt flink gebaald als het niet lekker loopt.
Tussen de eerste en laatste flight lag een hele poos.De vroege vogels hadden dus een aardige voorsprong aan de bar.Drinken voor de tijd doet telling en score geen goed, na de tijd worden de resultaten meer bijgekleurd.

Ruim 10 jaar geleden wist Ton Horsman een drietal golfvrienden over te halen om mee te gaan in zijn plannen om op en langs de voetbalvelden van FC Lisse een 9-holes golfbaan aan te leggen. De vier zorgden zelf voor de financiën, de huidige golfleraar werd aangetrokken, de nodige vergunningen werden aangevraagd en in mei 2006 kon worden gestart met de aanleg om op maandag 2 oktober 2006 voor het eerst te kunnen golfen.

Met de aanleg was het werk echter nog lang niet gedaan. Door de aanleg van kunst-grasvelden en de bouw van nieuwe kleedkamers, moesten in 2008 de drivingrange en een drietal holes immers weer worden gesloten om vervolgens over te gaan tot de huidige invulling. Ondertussen was ook de als ontvangstruimte dienende container vervangen door het inpandige clubhuis annex golfshop. Voor wat betreft de organisatie was er al vanaf het begin een bezetting aan marshals en enkele onderhoudsmensen. Het eerste maandtoernooi werd georganiseerd en al snel volgde ook het inlooptoernooi. Via allerlei acties zoals het houden van open dagen en het organiseren van het harddraverij- en het Ter Specke Keukenhof-golftoernooi, kreeg ook de publiciteit de nodige aandacht.

donderdag 28 juli 2016 18:38

Maandtoernooi vrijdagmiddag 5 augustus

door Dick Faas

Velen van u zitten nog midden in het zomerreces en golfen nu op andere golfbanen in Europa. Op Golfbaan Ter Specke is het met het mooie weer van de afgelopen tijd echter ook goed vertoeven. Zowel de greens als de fairways liggen er juist nu fantastisch bij. Reden temeer om de thuisblijvers  weer eens uit te nodigen voor het maandelijkse golftoernooi op de eerste vrijdag van de maand. Ook deze keer zal afhankelijk van het aantal aanmeldingen weer gewerkt worden met starttijden met een tussenpauze van 8 minuten en flights van maximaal 4 personen. De eerste flight start om 13.00 uur en als het gaat om flight 10 zal de starttijd daarmee op 14.12 uur uitkomen. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij uiterlijk om 12.30 uur aanwezig zijn voor de breefing van onze golfpro. Omdat deze keer geen consumptie-munten worden verstrekt, is het inleggeld verlaagd naar € 6,50 (en voor niet leden naar € 12,50). Bij binnenkomst is er weer de gebruikelijke koffie en thee met cake, terwijl na afloop enkele ronden bittergarnituur worden verstrekt. Dit alles inclusief het prijzengeld.

Het vijfde Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi staat al weer bijna voor de deur. De draaiboeken liggen al klaar, onze vrijwilligers staan te trappelen om de tijdelijke 9 holes golfbaan rond kasteel Keukenhof weer aan te leggen en de afspraken met de cateraars zijn gemaakt. In combinatie met de qualifying 9 holes golfbaan van Golfbaan Ter Specke zal weer sprake zijn van een uitdagende 18 holes golfbaan waar menig golfer zich goed kan uitleven. Ook nu zal sprake zijn van een complete verzorging zoals in onderstaand programma tot uitdrukking komt. Per deelnemer betaalt men € 90,00 en inmiddels zijn   de nodige flights al weer aangemeld. De netto-opbrengst van de dag komt ten goede aan een nader te bepalen aanschaf voor de Kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof en aan de Voedselbank.De organisatie van de dag ligt in handen van Golfclub Ter Specke, De Sponsorcommissie van FC Lisse en de Van Lynden Society.  

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 49