zaterdag 17 december 2016 14:41

Prettige feestdagen

door Dick Faas

Als golfers was het in 2016 op Golfbaan Ter Specke weer volop genieten, het avondgolf als start van het 10-jarig jubileum liet men dan ook niet schieten. Met de prijs/kwaliteits-verhouding en gastvrijheid scoorden we hoog op de lijsten, dankzij de inzet van de vele vrijwilligers voldoen we nu dus aan hoge vereisten. Baanrecords werden gebroken en ook hole-in-one’s werden geslagen, een golf-indoor werd geopend en golfen kan men nu ook op alle zondagen. Onze golfzaken lijken goed op orde, maar plannen moeten blijven bestaan, ideeën over een puttinggreen en een nieuw clubhuis zijn nog niet van de baan. Het golf jaar 2016 loopt nu op zijn einde met terugkijkend een positief gevoel, in 2017 opnieuw gezelligheid en saamhorigheid is voor ons in feite het doel. 

Het bestuur en de golfleraar wensen u prettige feestdagen en hopen dat u in al uw goede voornemens zult slagen. 

 

P.S.  Op vrijdag 6 januari 2017 houden wij (na afloop van het maandtoernooi) vanaf 16.00 uur onze nieuwjaarsreceptie in de sponsorruimte van FC Lisse. Uiteraard bent u daar allen van harte welkom.

 

vrijdag 09 december 2016 15:26

Hole-in-one voor Peter Slobbe

door Dick Faas

Tijdens zijn voetbal-loopbaan is het hem nooit gelukt om van een afstand van 120 meter de bal in de kruising van het doel te schieten. Op een donderdagmiddag in december 2016 viel hem echter wel de eer de beurt om vanaf de afslagplaats van 9 over dezelfde afstand de golfbal in één keer in de hole te deponeren. Hij zal dan ook wel na afloop aan zijn vrienden een rondje hebben aangeboden. 

  

dinsdag 06 december 2016 12:31

Aanbieding Wintercursus Handicapverlaging

door Dick Faas

Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. Evenzo geldt dit als we op Golfbaan Ter Specke de 9-holes binnen 40 slagen weten te ronden. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als "betere" golfer van start te kunnen gaan, geeft golfleraar Leendert de Goeij een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap en daarmee is voor iedereen het parretje of onder de 40 slagen haalbaar.

Ook bij Golfbaan Ter Specke is golfen een kwestie van passie en strijd, maar bovenal gaat het daar toch iedere keer weer ook om de gezelligheid. Vooral bij het maandtoernooi op de vrijdagmiddag is het steeds weer genieten, iedereen heeft er  zin in, want door de handicapverrekening zijn er ook geen favorieten. Bij binnenkomst is er koffie of thee en wordt bij een aantal direct al de maat (op)genomen, als man ingedeeld worden bij drie mooie vrouwen, daar mocht je alleen maar van dromen.

Als het golfen even niet meezit, zit je net in een zwakke flight of zijn jouw medespelers te luidruchtig om je goed te kunnen concentreren. Kortom het ligt nooit aan jezelf, maar altijd aan een ander. Wanneer je iemand tot zondebok maakt of de schuld op iemand af probeert te schuiven kun je dit verwoorden door te stellen dat je iemand "de zwartepiet toespeelt". De term ‘zwartepieten’ heeft niets te maken met het begin december te vieren kinderfeest, maar komt voort uit het gelijknamige kaartspel ‘zwartepieten’ waarbij de schoppenboer de zwartepiet wordt genoemd. Om te voorkomen dat we bij het komende toernooi worden bezocht door een aktiegroep, heeft onze golfpro ervoor gekozen om zich deze keer niet te laten sminken en gewoon te verschijnen met zijn toch al gebruinde tronie. De gezelligheid hoeft er niet onder te lijden.

donderdag 03 november 2016 19:39

Alle golfremmen los

door Dick Faas


De rookwolken zijn nog nauwelijks opgetrokken na het fantastisch georganiseerde Nacht-Avond Golftoernooi van afgelopen vrijdag of er staat al weer een volgende jubileumactiviteit te wachten. Van de jubileumcommissie kwam namelijk het verzoek om de volgende uitnodiging te plaatsen: 

In het kader van het 10-jarig jubileum van de golfbaan, organiseert de jubileum-commissie haar 2e activiteit

een Klaverjastoernooi op 16 december 2016

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 51