Onder de bezielende leiding van de toernooicommissie is het clubkampioenschap op zondag 12 augustus om 10.00 uur weer van start gegaan. Eerst werden echter de nieuwe vlaggen voor op de greens gepresenteerd na het nodige voorwerk verricht door Harry Woerde en Ton Veenhof. Wellicht omdat bij het wekelijkse inlooptoernooi en het maandtoernooi veelal de shot-gun start ofwel Le Mans-start wordt gehanteerd, is gekozen voor zwart-wit geblokte vlaggen waardoor de finish per hole heel duidelijk in beeld wordt gebracht. Voor het clubkampioenschap werd echter gewerkt met starttijden, zodat het voor veel deelnemers even wachten was voordat ze de wei in konden en uiteraard was het voor de vroege volgels weer lang wachten op de uitslag.

zondag 05 augustus 2018 14:50

Het heetste maandtoernooi

door Dick Faas

Vandaag een verslag van Gerard Laas als winnaar bij de heren:


Het heetste maandtoernooi

 

Na een openings woord van Dick Faas( de golfpro is met vakantie) konden de kaarten geschut worden. 

Na een paar holes kwamen de dames van de catering om onze dorst te lessen. 

De wedstrijd was niet van hoog niveau maar dit was te danken aan de temperatuur.

Ook dit jaar mogen we met een tevreden gevoel terugkijken op de vijf tropische zondagen waarop in de maand juli voor de tweede keer de ZondagMiddagCompetitie is gespeeld. Gedurende vijf zondagen werd gestreden om de overwinning met als gegeven dat men de uitslag van een mindere dag kon laten vervallen. Bijgaand verslag is van de hand van deelneemster Anja Hoogenkamp:

maandag 30 juli 2018 15:05

Hans Roest, een eerlijke vinder

door Dick Faas

Een van onze golfleden Hans Bijker vond bijgaande anekdote de moeite waard om te vermelden:

 

Afgelopen vrijdagochtend vond Hans Roest een biljet van 50 euro ergens op één van de greens.

Natuurlijk heeft hij deze afgegeven bij de Marshal van dienst, in dit geval Niek van Ginkel.

De zoektocht naar de gedupeerde kostte Niek een stevige wandeling, maar de gelukkige eigenaar werd uiteindelijk gevonden.

Hulde aan de eerlijke vinder Hans Roest! (inzet foto)

p.s. Of het biljet na afloop is omgezet in glazen bier vertelt het verhaal niet.

Het weer is vandaag met temperaturen oplopend tot 37 graden nog duidelijk van slag, maar dit zal tijdens het maandtoernooi van vrijdagmiddag 3 augustus gelukkig heel anders zijn. Een lekker zonnetje, rond de 23 graden, een gezellig sfeertje en verder alles wat een golftoernooi nodig heeft om te slagen. Terwijl onze golfpro nog geniet van een wel verdiende vakantie, gaan zijn leerlingen en oud-leerlingen weer de wei in om te laten zien dat ze toch wat opgestoken hebben van de van Leendert genoten golflessen. Inmiddels is het golfnivo zelfs nog verder opgekrikt dankzij de van Simon Lagendijk ontvangen theorie-lessen.

woensdag 11 juli 2018 07:33

Maandtoernooi 6 juli

door Casper Jansen

Onderstaand verslag van Gerard Versluys

Vrijdag 6 juli was een heel drukbezet maandtoernooi. Het weer was geweldig, mooi zonnig en weinig wind. De velden lagen er prima bij, de gemeente Lisse had weken geleden de golfvelden extra bewerkt en zelfs nieuw gras ingezaaid en de marshal had de greens nog extra schoon geblazen. Alles in perfecte staat om een topprestatie te leveren. Al buiten genietend op ons gezellig terras genoten we van de koffie of thee met cake verzorgt door de dames van de catering. De stemming zat er goed in.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 2 van 52