maandag 08 oktober 2018 16:06

Vossenjacht zondag 7 oktober zeer geslaagd

door  Dick Faas

 

Op een stralende zondag op 7 oktober werd er een nieuw fenomeen gepresenteerd bij onze Golfclub. Een “vossenjacht”, bij mijn weten nog niet eerder vertoond.

We werden ontvangen in de businessruimte van FC Ter Specke met koffie en koek. Wanneer men op tijd was gekomen was er ook nog voldoende gelegenheid om in te slaan op de Drivingrange.

Omstreeks 13uur15 werd er een korte uitleg gegeven wat een Vossenjacht bij Golf nu eigenlijk inhoud: Door, naar achteraf werd onthuld, een score door de Vos ( onze Pro Leendert de Goeij) op de baan werd neergelegd als maatstaf te gebruiken, moesten de deelnemers deze score per hole spelen of zo dicht mogelijk benaderen. Echter deze score was verborgen op de vlag van iedere hole zodat het gissen was naar de door de vos behaalde score.

Voor een gelijke score van de vos werden 10 punten toegekend, 1 slag ernaast 6 punten en een afwijking van 2 slagen leverde nog 3 punten op.

Een ieder probeerde toch maar zo goed mogelijk te spelen, maar het kon gebeuren dat een Par maar 3 punten opleverde en een score van 5 slagen de maximale 10 punten. Kortom een soort loterij.

Met meer geluk dan wijsheid gelukte het de schrijver van dit verslag 71 punten te vergaren wat de winnende score opleverde. 

Er werd een eerste, tweede en derde prijs toegekend, alle goed voor cadeau wildbon bij de poelier in Lisse.

Ieder was tegen half 4 binnen en onder het genot van een drankje en een pindaatje werd dit geslaagde evenement afgesloten.

Hartelijk dank aan de toernooicommissie die deze Vossenjacht heeft georganiseerd. Een gebeuren wat in de toekomst een prolongatie verdient.

Jan Westein