vrijdag 01 juni 2018 18:51

Maandtoernooi met uitdagingen

door  Dick Faas

Terugkijkend op het maandtoernooi van vrijdagmiddag 1 juni kom je steeds weer tot de conclusie, dat het spelletje golf sterk beïnvloed wordt door de omstandigheden van het weer, de kwaliteit van de golfbaan en bovenal de stemming waarin je verkeert. Het is dan ook nooit hetzelfde en dat maakt het voor een ieder ook steeds weer een uitdaging om aan een onderlinge wedstrijd deel te nemen. Slechts zeven van de standaardholes waren beschikbaar, zodat deze keer ook de oude hole 11 en de putting-green werden ingezet. Een echt golfweertje, op de baan het nodige tijdelijke water, onderweg een drankje en een stokje gezond fruit, een leuke flight, zodat we geen van allen hoefden te klagen.

Omdat er "slechts" 24 deelnemers waren en we bovendien al om exact 13.30 uur van start gingen, werd het een vroegertje voor wat betreft de wedstrijd, maar de gezellige nazit heeft dit ruimschoots gecompenseerd. Terwijl de catering deze keer in goede handen was van Joke Korsuize en Nel Wassenaar, wist Leendert de Goeij op zijn eigen wijze weer een leuke draai te geven aan de presentatie van de uitslag van de wedstrijd.

Voor wat betreft de slechts 4 deelnemende dames was de volgorde Suzan Maddock, Yvonne Allebes, Henny van der Zwan en Janny van Alphen met respectievelijk 40, 41, 46 en 48 slagen over 8 holes. Bij de heren kwamen Gerard Laas, Harold Wassenaar en ex-aquo Johan Randsdorp en Casper Jansen met respectievelijk 31, 32 en 33 slagen op het ereschavot. Voor wat betreft de putting-green met 5 holes bleken Jan Dofferhoff en Huub Schouten met slechts 7 slagen het beste te presteren. Na dit formele gedeelte werden nog de nodige ervaringen en annekdotes met elkaar gedeeld alvorens met een tevreden gevoel weer huiswaarts te keren. In bijgaand album staan overigens nog enkele momentopnames van deze geslaagde middag.

  

 

 

 

   

Laatst gewijzigd op: vrijdag 01 juni 2018 19:56