maandag 19 maart 2018 18:02

Lente-golftoermooi zondag 18 maart

door  Dick Faas

Toernooiverslag 18 maart

Afgelopen zondag werd het “MIDWINTERTOERNOOI gehouden. Door een enkeling hardnekkig “LENTETOERNOOI” genoemd. Ten onrechte, want Koning Winter was nog volop aanwezig:  de mussen vroren uit de dakgoot. 28 Stoere poolgang(st)ers verspreidden zich, na een bak koffie met home-made lekkers over de ijzige pistes.

De barcommissie (dank Annemiek, Harry en Nel!) had voorgesteld de diehards na 9 holes te vergasten  op een glühweintje. Dat vond uiteraard gretig aftrek, maar zorgde tevens voor enige commotie nadien. Sommige flights vonden het handiger eerst nog even hole 8 en 9 of 3 en 4  af te maken;  anderen bleven wat langer “naglühen”, waardoor er vervolgens een opstopping ontstond op hole 5. En dit zorgde weer voor overtredingen op de baanregels (“we lopen dan eerst maar even naar zeven”). Gelukkig was de toernooicommissie coulant in deze en bleven straffen uit. Dit gold -uiteraard-  niet voor degenen die hun kaart niet hadden laten marken (!).

Dit zorgde er wel voor dat de uitslag wat langer op zich liet wachten. Omdat we Koning Winter buiten lieten en Prins Pils binnen volop zijn opwachting maakte vonden de meesten dat geen ramp. Ook de bittergarnituurtjes waren trouwens weer van de partij. Dank bar!

Om exact 17.00 uur werd aan de ondragelijke spanning een einde gemaakt. Een gedeelde 1e plaats (met 34 STB’s) was er voor Maria van Ruiten en Jan Dofferhof en voor Theo van Ruiten en Jan Rooyakkers. Na toepassing van de “er- kan- er- maar- één- de- beste- zijn”-formule gingen de 2 flessen wijn met de setjes golfballetjes naar eerstgenoemden en moesten Theo en Jan het met alleen de wijn doen. Overigens werden deze 4 in de nek gehijgd door de dames Marijke Groot en Xandra Dietz met slechts één puntje minder.

Oh ja, er waren nog twee birdies (beiden voor het team Leo Scholte en Harold Wassenaar), maar zelfs deze 2 vogeltjes maakten nog geen lente!

Over de vorm Greensome was de meerderheid goed te spreken. Er werden weinig fouten gemaakt, dus Simon hoefde nauwelijks in te grijpen. Dank trouwens Simon voor je steun in deze.

De foto's in bijgaand album zijn gemaakt door Nel Wassenaar

Was getekend: Peter Staats

  

Laatst gewijzigd op: maandag 19 maart 2018 18:09