zondag 18 februari 2018 13:48

Klaverjas- en bridgetoernooi 16 februari

door  Dick Faas

Onder de bezielende leiding van Ank Scholte en Peter Staats heeft de nieuwe toernooicommissie haar eerste activiteit georganiseerd. Hierbij het verslag.

Verslag klaverjas/bridgetoernooi vrijdag 16 februari.

Het was even wennen! 36 golfers in de kantine van de FC zonder dat er ook maar één golftas buiten stond. De Qualifyingcards werden vanavond dan ook omgeruild voor speelkaarten. Allemaal dezelfde handicap: spelen met een vreemde partner. 3 ronden van 16 spellen voorde 24 klaverjassers; 6 ronden van 3 spellen voor de bridgers. Het bleek een geslaagde formule. Geen onvertogen woord, geen verzakingen, natuurlijk  wel hier en daar een flinke divot op de (klaverjas)tafels.  De bridgers haalden gemiddeld gelukkig heel wat meer slagen dan op de golfbaan.

De bar was weer in uitstekende handen bij Nel Wassenaar en het echtpaar Woerde, welke tevens hadden gezorgd voor heerlijke koude en warme hapjes. En al werd de gezelligheid bepaald niet uit het oog verloren, er werd toch serieus gekaart. Waarschijnlijk was  iedereen eerst even langs de prachtige prijzentafel gelopen. Om een uur of 11 was bekend wie de gang naar deze prijzen mocht maken. Zie de foto’s. Bij de bridgers werd Dineke van Werkhoven 1e met 62%, op een kaartdikte gevolgd voor Netty van Steijn (61%). Bij de klaverjassers was het gat tussen nr 1 en 2 wat groter: 1 werd Johan Randsdorp (5574 pt) en 2 Wim Mol (5464). Uiteraard werden er ook poedelprijzen uitgereikt, maar  ik had begrepen dat met name Ton van der Loo liever niet genoemd werd, dus dat doen we dan ook maar niet.

Na de prijsuitreiking werd er nog wat gezellig nagepraat en gedronken en tegen twaalven vonden we het welletjes. Al met al: dit gebeuren zou wel eens kunnen uitgroeien tot een traditie!

De toernooicommissie

Laatst gewijzigd op: zondag 18 februari 2018 13:58