zaterdag 03 februari 2018 18:44

Maandtoernooi 2 februari

door  Casper Jansen

Onderstaand het verslag van Maria van Ruiten.

Het is vrijdag 2 februari: de eerste vrijdag van een nieuwe maand. Dus Golfclub Ter Specke heeft haar maandtoernooi.

Ruim 30 deelnemers staan er op de startlijst die vanaf donderdagavond in het ogs te zien is. Heel handig, zo’n club die digitale registratie niet schuwt.

In de ochtend regent het nog behoorlijk en de lucht lijkt nog steeds niet schoon als de eerste deelnemers zich rond 12.30 melden. Leendert ziek? Dat kan niet waar zijn… ja hoor, we zullen het zonder Leendert moeten doen. Langzaamaan trekken de buien weg en is een voorzichtig zonnetje waar te nemen. Even over half 2 verdelen de flights zich over de velden en begint het feest.

Nauwelijks wind, wel wat fris, met redelijk veel “tijdelijk water”, maar ook met zon lopen we de 9 holes. Halverwege, bij en op de “six-to-seven bridge”, worden de eerste foto’s van de flights gemaakt door Nel, tevens lid van de “keukenbrigade”. Bij het frisse weer past, ook halverwege, een kop warme soep fantastisch. Of een drankje natuurlijk. De dames hebben weer van alles voor ons klaarstaan. Chapeau!

De kaarten, correct ingevuld en ingeleverd bij de wedstrijdregistratie, worden in ogs ingevoerd en zie: de uitslag rolt daar dan gewoon vanzelf uit. Het blijkt - en dat is heel normaal, al willen we allemaal iets anders - dat het lastig is om jouw handicap ( 18 Stableford punten of meer) te spelen. Eén heer slaagt daarin en is dan ook de nummer 1. Paul van der Salm met 18 Stableford (Stbf) punten over 9 holes gerekend. Alle andere deelnemers halen minder dan 18 Stbf. Het blijft een uitdagend spel, dat golfen.

2e wordt Dick van der Splinter (17 Stbf) en op 3 volgen Piet van Dijk,  Harold Wassenaar en Rob Dietz met ieder 16 Stbf punten. De computer heeft berekend dat Piet van Dijk het beste heeft gespeeld over de laatste 6 holes en dus de 3e prijs heeft.

Bij de dames is ondergetekende met 15 Stbf de winnaar, 2e is Ank Scholte met 14 Stbf en op de 3e plaats 3 dames, Dorry Veenhof, Yvonne Allebes en Rita van der Veer, met 13 Stbf punten. Dorry Veenhof, zo zegt het ogs, heeft het best gespeeld over de laatste 6 holes en eindigt dus op de 3e plaats. Nog wat foto’s en een bitterbal/loempia of 2 ....

Het was weer een gezellige middag.

Maria van Ruiten

Foto's staan in bijgaand albumLaatst gewijzigd op: zaterdag 03 februari 2018 18:58