woensdag 18 oktober 2017 10:41

Dinsdagochtend op The Dunes

door  Casper Jansen

Onderstaand artikel is geschreven door Niek van Ginkel.

Met de dinsdaggroep zijn we op 17 oktober weer met 39 man gaan golfen bij The Dunes/Open Golf Zandvoort.

Alles was weer prima georganiseerd door Ben en Casper. Ontvangst met koffie en gebak, indeling, afrekening, zakje met ballen, flesje water, 2 muntjes voor consumpties en tot slot een prima lunch. The Dunes is een schitterende duinbaan met een aantal bijzonder lastige holes, die de extra ballen als sneeuw voor de zon lieten verdwijnen. 

De lastigste hole was wel hole 5 met een brede bosschage op 100 m. Ook de lange hole 8 met zijn smalle fairway geflankeerd door hoog duingras was een beruchte balleneter. Geef dan onze eigen brede fairways maar.

Onze dag werd opgefleurd met de ontmoeting met Jan Lammers en met Melanie Lancaster de vriendin van Jos Luiten. Toen we naar onze afslagplaatsen liepen kwam Jan Lammers aanlopen om een balletje te slaan, maar hij moest ons voorrang geven . Melanie Lancaster was behulpzaam in de bar en bij het serveren van de lunch.

Het weer was prima voor oktober, goede temperatuur maar bewolkt en redelijk wat wind. Het was wel een paar graden kouder dan voorspeld, omdat de zon was versluierd door fijnzand uit de Sahara in de hoge luchtlaag. Wij startten om 9u45 en waren omstreeks 12u15 weer in het clubhuis, waar de resultaten van de dag geanimeerd werden uitgewisseld. Het hoogtepunt was wel de Hole in One van Marijke Groot op hole 3. Zij kreeg daarvoor van de directie van The Dunes een auto aangeboden.

Van de 11 dames had Marijke het beste resultaat met 38 stableford punten gevolgd door Dorry met 33 en Henny met 31. Henny won ook de neary.

Bij de 28 heren won Niek met 41 punten gevolgd door Jan Westein met 40 en Casper met 37. De neary was hier voor Johan.

Voor een foto impressie zie www.opengolfzandvoort.nl en kijk daar onder NIEUWS.Laatst gewijzigd op: woensdag 18 oktober 2017 15:23