maandag 09 oktober 2017 07:54

Hutspottoernooi 6 oktober

door  Casper Jansen

Onderstaand verslag is geschreven door Gerard Versluys.

We werden enthousiast ontvangen en ingeschreven door Ank en Simon. Van verre was al de vers gezette koffie te ruiken gecomplementeerd met heerlijke koeken. Nadat de laatste van de 35 ingeschreven leden zich hadden gemeld, werden door Simon de flights samengesteld en de handicaps genoteerd op de loopbriefjes.

Om 13.30 begon iedereen op zijn aangewezen holes te golfen.

Het weer was zeer aangenaam, af en toe een zonnetje, weinig wind, ideale omstandigheden om een topprestatie neer te zetten.

Om tot goede prestaties te komen werd afgesproken dat halverwege de golfwedstrijd je enige "rust" in de kantine mocht nemen. Daar stonden de dames van de catering klaar om je op te vangen en te verwennen met een drankje en lekkere hapjes als nieuwe haring op een broodje of roggebrood met kaas. Heerlijk.

Tevens werd onder het nuttigen van de versnaperingen de technieken voor de nog te spelen holes doorgenomen, de nodige tips genoteerd en onthouden (nu noch toepassen)

Nadat we de dames hebben bedankt, zijn we vol goede moed de nog te spelen holes gaan spelen. Uitgerust met de zojuist opgedane techniek zou dit tot een goed resultaat moeten komen. Voor een aantal werd het een succes.

Rond vier uur kwamen de flights binnen en werden de wedstrijdverslagen ingeleverd. Sommige deelnemers met rode oortjes van opwinding de andere wat teleurgesteld over hun prestaties.

Maar dankzij de dames achter de bar, die met een glimlach de glazen vulden, werd de teleurstelling snel vergeten. Joke ging diverse keren met schalen vol bitterballen en vlammetjes rond.

Als grote verrassing had Joke met haar man een grote pan hutspot gemaakt van uitstekende kwaliteit en juiste smaak, voorzien van gebonden jus en een groot stuk worst.

Voortreffelijk -  geweldig en heerlijk

Een zeer geslaagd eerste vrijdag toernooi. Het is elke keer weer een feest om de toernooien bij te wonen.

Een man heeft het hele feest maar gedeeltelijk meegemaakt omdat hij was belast met het uitrekenen van de stableford punten en wie voor de prijzen in aanmerking zou komen.

Dit was Simon. Maar voor zulke belangrijke zaken kan je maar beter nuchter blijven

Hieronder volgen dan ook de prijswinnaars van dit toernooi.

Dames     eerste        Ank Scholte                 Heren   eerste     Gerard  Versluys

               tweede     Henny van der Zwan              tweede   Gert Pettinga

               derde       Joke  Barens                             derde      Harold Wassenaar

 

Groeten,

Gerard Versluys

 

Foto's staan in bijgaand album.

Laatst gewijzigd op: dinsdag 10 oktober 2017 11:03